Sidor

onsdag 5 juni 2024

Nygamla portalen på plats i perennarabatten

 

Äntligen!!!

Äntligen är vi klara med borttagningen av den gamla portalen av armeringsmatta med alla armeringsjärn vi slagit ner under åren för att stötta upp den som satt benhårt fast i marken. Tur att yngste sonen - ung och stark var hemma och fick rycka in. Den rostiga franskinspirerande portalen som stått nere vid Blomstergården är nu flyttad och blev som ett smycke i rabatten. 




Överlevare

Trots den brutala nedklippningen, hackande med järnspett och knipsande av inväxta rötter i den gamla portalen klarade kaprifolen livhanken och växer glatt på precis som inget hänt. Trodde absolut att den skulle dö och var beredd att köpa nya doftande exemplar men så lätt gav den inte upp. 




Har satt knopp

Rosen Duchesse de Montebello klippte jag också ganska hårt men sparade ett överhäng över den rostiga sänggaveln för det är så vackert när hon blommar och hon har satt mängder med knopp så det finns hopp om blomningen även i år. 

Portalen är stadig och kommer att stå pall för både väder och vind och kaprifolens tyngd i framtiden. 




Totalt vildvuxen

Så här såg portalen ut i fjol i slutet av juni - totalt överväxt av kaprifol och blommande rosor. Det var ett digert jobb att klippa ner allting och börja om - så glad att det är gjort nu och att det blir skir grönska och blomning i år. 

Mycket som pågår i trädgården den här tiden och idag blir det en vilodag för en värkande kropp. Skönt att det är mulet och regnet hänger i luften - slipper rusa ut tidigt på morgonen och vattna. Puhh - värmen tar på både växter och människor - skönt med en påfyllnadsdag i lugn och ro.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa