Sidor

söndag 30 juni 2024

Wizard of Oz - underbar pompondahlia

 

Först ut

Nu har dahliorna börjat blomma och först ut är den underbara pompondahlian Wizard of Oz . Hon har en magiskt vacker rosafärgad ton med lite mörkare mitt på långa stjälkar. Är så glad att jag drev upp dahliaknölarna inne i köket i våras så de fick en tidig start och lång blomning. 



Blommar allt samtidigt i år ?

Underbart att kunna plocka av henne till arrangemang i trädgården och jag ser fram mot att plocka första buketten där hon får ta huvudrollen. Känns lite märkligt att dahliorna börjat blomma när pionerna blommar - har aldrig haft dahlior så här tidigt tidigare. Känns nästan som att allt i trädgården blommar samtidigt. Fast den här godingen och hennes kompisar vill jag kunna njuta av till frosten kommer i höst. 



Toppade plantor sätter knopp

Jag klämde ner 3 st knölar i varje korg för att få maffig blomning och även Marshmellow Baby har satt mängder med knapp. Var flitig med att toppa plantorna regelbundet och det ger resultat. Den här hörnan får jag vattna ofta då solen ligger på och det ska bli så kul att se hur det blir när allt börjar blomma.   






Inga snigelangrepp än


Jag har haft tur att inte sniglarna hittat hit eller också går de inte på korg. Har aldrig haft så många mördarsniglar i trädgården som i år. Tack och lov jobbar igelkotten nattskift för att hålla efter dom och jag går efter morgon och kväll med spaden och halshugger utan pardon alla jag ser. 

I blomstergården tar dom sig upp i de nya odlingslådorna och kalasar på mina uppdrivna astrar vilket gör mig vansinnig. Så där kollar jag alltid lite extra.
 



Dagsregn och antikmarknad

Idag är det dagsregn och vi var iväg tidigt i morse till Åmmeberg på antikmarknad där det var avsevärt färre utställare än tidigare. Det var ändå kul att gå runt i duggregnet och se vad som fanns - mycket porslin och Lisa Larsson som alltid. Inget jag fastnade för så där handlöst utan jag sparade mig till 50 %-utförsäljningen av samtliga pelargoner hos Rönne Trädgård som driver upp många sorter själva. Mer om det i ett annat inlägg.

Vilket är ditt bästa snigeltips ?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

fredag 28 juni 2024

Blomstrande tårta, liten överraskning och mycket mingel

 

Favoritskålen

Älskar att strosa runt i trädgården, klippa en blomma här och en där till något vackert arrangemang och inför visningen var det extra roligt. Den här rostiga skålen från Claus Dalby är en favorit och Helle floristen som brukar ha visningar via Claus på facebook ger så mycket inspiration till skapande med växter. 



Blomstrande tårta på verkstadsbänken

Jag hade sparat gråa, korta grenar från plommonträdet från i höstas som fick bli basen i arrangemanget för att sedan stoppa ner stjälkarna mellan. Hortensiorna var fortfarande fina och maffiga och lyste upp med sin vackra färg. Wizard of Oz (dahlia) hade börjat blomma och fick bidra liksom vitpyttan som har en speciell lyskraft och jättedaggkåpan pudrade allt med sitt snällgula spret. 

Det blev som en blomstrande tårta på verkstadsbänken vid ruinen där vi dukade upp isvatten till alla besökarna i värmen som var väldigt uppskattat. 



Skulle den hinna komma ?

Hade också planerat en liten överraskning precis där man rundar häcken vid solrosängen och var lite orolig om jag skulle hinna få den. Den kom bara några dagar innan visningen och jag var alldeles pirrig hur den skulle se ut när jag fått upp den på väggen. 



Duschdraperi med motiv

Den hade gärna fått vara några dm längre och bredare men det var bara att göra det bästa av situationen. Jag kan avslöja att det är ett duschdraperi med motiv som klarar att sitta uppe i ur och skur. Beställde den från Kina som jag egentligen inte är så förtjust i att göra. Jag föll handlöst för det vackra motivet - finns en uppsjö av olika draperier, den ena vackrare än den andra.



Hade fullt upp med att mingla

Så här blev väggen till slut - har en annan idé hur den gula delen av väggen kan döljas men den får lösas under sommaren. Blev i alla fall en liten överraskning runt hörnet och ingen kunde gissa att det var ett duschdraperi !


Fotograf Per-Åke Forsgren

Tur att andra tog bilder

Hade bestämt mig innan visningen att den här gången skulle jag fota när trädgården var full av besökare men när de väl vällde in hade jag fullt upp att hälsa alla välkommen, mingla runt och ha trevligt (som syns på bilden). Redan kl. 17.40 började de första besökarna patrullera på gatan och sedan kom cyklisterna och bilisterna.  Som tur var tog vår ordförande i Adolfsbergs trädgårdsförening en del bilder som jag kan lägga upp här på bloggen.


Fotograf Per-Åke Forsgren


Det var så roligt att prata trädgård med alla trevliga människor och svara på frågor om växter. 

Fotograf Per-Åke Forsgren

Så glad för alla trevliga möten

Tur att det fanns en del sittplatser för trötta ben i värmen och inte bara gamla utslitna trädgårdsmöbler som jag har för prydnad. Trädgårdsföreningen uppskattade att det var ett 60-tal besökare som kom. 

Varm tack till alla som kom och bidrog till den trevliga stämningen och lite extra till er som kom från Köping och åkt en bit !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

onsdag 26 juni 2024

Välkommen på trädgårdsvisning i dag !

 

Piffet kvar

Har nu kommit till "piffet" inför trädgårdsvisningen i dag och det känns så skönt och roligt. Har skrivit en del etiketter eller tags och satt på vissa rosor så blir det enklare för besökarna att se vad växterna heter. 





Som att lägga ut sitt hjärta

Värmen har slagit ut de flesta vilda blommor men hittade en del Älggräs att fylla ut buketterna i de stora urnorna förutom pioner och avklippta rosgrenar som var jättetaggiga och fick behandlas varsamt.

I måndags var en gräsklippardag och vilken skillnad det blir på en gång när man klipper gräset och trimmar till kanterna - gräset är som ett salsgolv och jag valsar fram i mina trädgårdsskor och bara njuter. Kanske trädgården blir uppskattad ändå. 

Det är som att lägga sitt hjärta i utsträckta händer att ha en trädgårdsvisning - trädgården är så personlig och skapad bara av och för mig. Man kan bara hoppas att besökarna skall uppskatta den lika mycket som jag gör och få med sig inspiration hem.



Så bra att ha något att jobba mot

Det har varit jättebra att ha trädgårdsvisningen att jobba mot hela våren och försommaren - för mig är det bra att ha en deadline och ett mål i sikte. Det är dit vi ska, jag och trädgården. Helst tillsammans. Även om det har varit arbetssamt på vägen med portalen i långa perennarabattten som vikit sig under vintern med tyngden från en vildvuxen kaprifol och behövde bytas ut samt att de gamla odlingslådorna rasat i Blomstergården. 

Nu står det en ny portal i långa perennarabatten, kaprifolerna klarade den hårda nedklippningen och nya odlingslådor är på plats i Blomstergården medan de gamla ligger i murkna bitar på tippen. Känns fantastiskt bra inför framtiden - så enkelt det blir nästa år.



 
Allt börjar med en vision

Jag vill att mina besökare i dag även ska få se hur allt började en gång för många år sedan och få med sig att man kan skapa precis vad man vill precis där man står. När man tittar på bilden före växthuset har man svårt att förstå att det såg ut så där en gång i tiden. Har man bara en vision kan man förverkliga den och allt börjar med ett första steg. 

Har satt ut texter med bild vid varje rabatt eller byggnad för att illustrera resan fram till nu. Det har även varit jättebra för egen del att se vad som faktiskt hänt i trädgården under dessa år. Det fanns ju faktiskt ingenting i trädgården när vi började så jag känner mig lite stolt över vad som vuxit fram och vad vi skapat.

Trädgårdsvisning idag, onsdag 26 juni kl. 18-20 på Ekebergsvägen 6 i Örebro - varmt välkommen! Trädgårdsvisningen sker i samarbete med Adolfsbergs trädgårdsförening (min hemmaförening där jag varit revisor under många år) och Köpings trädgårdsförening och är egentligen för deras medlemmar men alla som vill är naturligtvis välkomna. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

tisdag 18 juni 2024

Förtjusande Sarah Bernhardt, så nöjd och kantnepetan tar kommandot



Förtjusande att stoppa ner nosen i

Nu har pionerna börjat blomma och för en varierande tillvaro med ömsom sol ömsom regnskurar men har ändå klarat sig ganska bra från att fullständigt slås omkull av ösregnet som slår till när man minst anar det. Sarah Bernhardt är alltid lika förtjusande att stoppa ner nosen i och dra i sig av den underbara doften. 



Knoppig och vacker

Än finns det knoppar kvar så blomningen kommer nog att pågå några veckor i bästa fall. Härligt så man får njuta länge och plocka av till ljuva buketter om man har tur. 




Finns hopp för både trädgård och ägarinna

I dag har jag mest hängt framför växthuset efter att ha tillbringat förmiddagen i frisörstolen som var oerhört efterlängtat. Min underbare frisör fixade raskt till både ljusa slingor och en riktig sommarfrisyr så nu är jag redo att möta sommaren på riktigt. Jag missade att boka ett besök i tid så det blev lång väntan på att bli tillfixad - under tiden fick jag spader och karvade lite ovanför öronen med nagelsaxen för att slippa ha hårtussar som stod rakt ut. 

Att rensa mellan plattorna är ett nödvändigt ont men ack så trevligt när det väl är gjort och man ser skillnaden. Med makens inhandlade maskin går det fortare även om den inte får upp rötterna överallt så håller det ogräset borta några veckor i alla fall. Det värsta ogräset fick ändå bli med handkraft så nu känner jag mig så nöjd när det är klart. En liten bit i taget blir både trädgården och ägarinnan redo för sommarens roligheter. 




Kantnepetan tar kommandot

I rostiga rosenrabatten tar som vanligt kantnepetan kommandot och jag har rensat en del så rosen vid den rostiga sänggaveln skulle få lite mer plats. Louise Odier drabbas lätt av svartfläcksjuka och är lite kinkig. Den behöver nog lite mer kärlek och ska få en skopa rosgödsel i morgon som jag hoppas hon skall uppskatta. 




Sprang på rostiga damen

Min älskade rostiga dam tillför så mycket charm i rabatten och jag är så glad att jag sprang på henne på antikmarknaden i Åmmeberg för en del år sedan. På den tiden var hon överkomlig i pris. I dag har hon nästan ökat till det dubbla precis som allting i annat i världen känns det som i bland.




Dyker upp lite överallt

Fingerborgsblommorna slår sig ner lite överallt där dom tycker att det passar och jag kanske också är lite skyldig som strösslar ut fröer som jag sedan glömmer bort att jag har gjort. Dom är så välkomna i trädgården var dom än sätter ner sina bopålar. 

Underbar tid nu med allt som blommar och mängder av rosor på väg. Hinner knappt med och snart är det midsommar och deadline för trädgården. Kanske hinner jag klart - med lite hjälp ska det nog gå. Äldste sonen rycker in i morgon och hjälper mig med en del röjning och färdigställande i Blomstergården. Så tacksam !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

torsdag 13 juni 2024

Marockanskt parasoll, fransk potatisstöt och rostiga fåglar

 

Överallt och ingenstans

Känns som jag håller på överallt och ingenstans. Planterar de sista uppdrivna dahliorna  som blivit kvar i sina plastpåsar i en zinkhink , sätter upp konsoller i växthuset, letar upp en gammal runda stör bakom växthuset och vips har alla halmkransar ett praktiskt boende ovanför snickarbänken efter att jag planterat ut en underbar liten näva framför den stora mjölkkrukan i rostiga rosenrabatten som kom barrotad och drivits upp i kruka.  




Tillför så mycket charm och känsla

Älskar det nya marockanska parasollet från Rusta som jag bär ut och in efter hur vädrets makter väljer att agera. Parasollet tillför så mycket charm och känsla. Det passade inte riktigt i parasollfoten så det var bara att vara uppfinningsrik och hitta något som stagade upp.  




Potatisstöt kan man ha till mycket

Jag hittade en potatisstöt tror jag att det är, som jag fyndade på antikmarknad i Nice när allt annat var så dyrt och jag ville få med mig något hem. Den låg och skräpade i Trädgårdsateljén och fick följa med ut och tänk den passade precis. 



Bekänt färg

Plantorna i krukorna framför växthuset har växt på sig och svartögat i olivkrukorna har bekänt färg - visst var blommorna rosa till min stora lycka. Dom har inte producerat så många blommor än men det kommer nog. Här har sommarslöjan slängt sig lite hur som helst och det är underbart vilt - precis min smak. 



Man får vara flitig att plocka

Stjärnöga är en klar favorit hos mig som alltid blommar hela sommaren om man är flitig med att plocka överblommat. Ser verkligen ut som ett stjärnöga - så vacker. Finns i flera olika färgkombinationer men jag gillar nog mest den här färgtonen. 



Rolig detalj

Idag skruvade jag också upp de charmiga rostiga fåglarna som jag skickade efter redan i höstas (tror det var från Temu). Det var bara att greppa fågeln och skruva fast den i kastanjestaketet eftersom fågeln redan satt på en skruv. Så smidigt och en rolig detalj på staketet. 




Hårt arbete 

Fortfarande är det mycket hårt arbete kvar i trädgården men jag bryter av med lite annat för att spara på kroppen. I morgon får jag ta nya tag med den sista odlingslådan till Blomstergården och de sista degtrågen som skall tömmas. Skall bli så skönt att få ut de sista småplantorna och så skulle jag ju direktså massor med fröer som ligger på vänt. Kanske jag kommer dit nästa vecka. Har midsommar som deadline. Avståndet krymper oroväckande. Och snart åskar det igen. Det är bara att andas och gilla läget. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

måndag 10 juni 2024

Knoppiga pioner som håller på sig och några utslagna

 

Dom håller fortfarande på sig 

Går och kollar pionernas knoppar varje dag och ber att dom ska hålla sig några veckor till. Lagom till midsommar eller veckan efter till trädgårdsvisningen den 26:e juni får dom gärna sprida sin skönhet och charm. Det ser hoppfullt ut. 



De röda har slagit ut

Det är bara de röda okända som jag tror jag flyttade från långa perennarabatten hit för att samla "alla" på samma ställe som slagit ut. Rabatten har bara fyra pioner men buskarna blir kraftigare och kraftigare för varje år så det får inte plats några fler just här. 



Omringade pionerna

Jag trodde jag skulle hinna plantera/så i något bakom pionerna men innan jag visste ordet av hade jättedaggkåpan omringat dom. Så fort det finns en ledig plats i rabatterna kan man slå vad om att jättedaggkåpan ser sin chans och invaderar den innan någon annan planta ens tänkt tanken. 

Har flera plantor med stockrosor som skulle göra sig där bakom när pionerna gjort sitt men dom kommer att blomma först nästa år. Får se om jag kan krångla mig in och plantera. 



Pendlande väder

Vädret pendlar mellan lite sol och mängder med regn så det är bara att gilla läget och även utnyttja det. Har skrapat asfalten utanför det höga gula staketet vid långa perennarabatten där det i gliporna växer högt ogräs och det bästa sättet att få bort det är att sätta ner spaden och skrapa upp ogräset med en skjuts med spaden efter en rejäl regnskur. 

Har god lust att strö ut vallmofröer överallt så det åtminstone växer något vackert i revorna. Lite gerillaodling kanske skulle pigga upp. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

lördag 8 juni 2024

Lobelialycka på riktigt, retrotripp och nya fönsterluckor

 

Nördränderna går aldrig ur

Har gått och sneglat på de tre lådorna på framsidan och inte kommit mig för att plantera i dom eftersom det var kvar gammal jord från i fjol. I går kväll kom lusten efter en hel dags utflykt tillsammans med maken. Det var befriande att lämna trädgården en dag och göra något helt annat. Fast det mesta hade ju med trädgård att göra ändå. Nörd som man är. 



Tur vi kan fälla sätena

Så här såg det i skuffen på vår bil när vi kom hem efter att besökt ett antal handelsträdgårdar, loppisar och inredningsbutiker. Tur att vi kan fälla ner baksätet när man oförutsett ramlar över fönsterluckor som formligen skriker efter att bli målade med turkos kalkfärg och leva ett kreativt trädgårdsliv i just min trädgård. Klart jag sa JA och välkommen. 

Kryddtagetes brukar jag dra upp själv men inte i år så det var toppen att ramla över småplantor för 10kr/st på Solhems trädgård i Fellingsbro. Blomstergården/köksträdgården blir sig inte lik om inte kryddtagetesen tronar i en zinkbalja eller två och lyser upp tillvaron. Dessutom underbar att plocka av till en kanna isvatten där den tillför både färg och smak. 



Lobelialycka på riktigt

Jag formligen älskar lila/rosa lobelia - både häng och kantvarianten och på första stället i Katrineberg där jag också fyndade de vackra rosa pelargonerna (kraftiga och knoppiga) kostade lila lobelior 18kr/styck. Jag föste glatt ner ett gäng i kundkorgen. 

Vid nästa stopp hos loppiset vid bron i Lindesberg som även har växter till salu hittade jag lobelior för 15kr/st vilket helt klart utökade min lobeliasamling. Slutligen på Plantmarknaden i Lindesberg reade dom ut sina lobelior för 10kr/st och hade även den ljuvt rosa varianten. Där var det lobelialycka på riktigt.  




Kul att plantera och kasta krukor omkring sig

Jag klämde ner mängder med plantor i de vita lådorna på framsidan och hoppas på överdådig blomning i sommar där växterna väver sig in i varandra och där pelargonerna kommer att trivas och fortsätta vara kraftiga och knoppiga. Adderade mina egen uppdragna sommarslöja för lite spret och skir blomning. När jag slutligen räknade ihop alla kastade plastkrukor efter planteringen hamnade jag på över 30 st - så ca 10 st i varje låda blev det till slut. 



Den mixade blev helvit

På andra gaveln där jag planterade i lådorna för några veckor sedan har sommarslöjan tagit sig ordentligt medan trädgårdsnejlikan i två olika sorter lever ett mer tillbakadraget liv och inte har visat färg än. Sommarslöjan skulle vara en mixed variant med rosa/lila toner men den vita har helt tagit över. Det blir trädgårdsnejlikorna som får stå för det färgglada i lådorna i sommar istället. Det skall bli kul när de börjar blomma. 



Kul med andras idéer

Så här hade den trevliga innehavaren till Bohrs Makeri i Lindesberg gjort med sina fönsterluckor - så kul att se andras idéer och plocka inspiration från. Hon har hängt upp torkade blommor med s-krokar så det kommer jag att ta med mig. Vi hade en väldigt trevlig prat- och skrattstund som det brukar bli när 2 nördar möts. 



Retrofika mitt i skogen 

Vår lunch intog vi i Nostalgibyn i Fellingsbro som är ett fantastiskt trevligt ställe med gofika mitt i ingenstans där man förflyttas till en 40-50-tals värld. All inredning är retro och det finns både biosalong, fik och frisör samt damekipering med tidstrogna kläder.  Och en härlig utemiljö. Avkopplande och lugnt. 

Idag gör vi inte så många knop då det varit lite ostadigt väder och trädgården har fått vila förutom att jag var ute i morse och sådde fler solrosor och ringblommor i solrosängen - undrar hur många hundra fröer jag har begravt där ute. Hoppas det ger resultat till slut!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

torsdag 6 juni 2024

Första odlingslådorna på plats

 

Tillverkning av odlingslådor

Under veckan har det pågått tillverkning av odlingslådor i trädgården. Har målat intensivt så allt skulle vara klart tills äldsta sonen skulle komma och hjälpa mig. De gamla degtrågen sjunger på sista versen och ramlar isär om man petar lite på dom. Lite sorgligt men tidens gång kan man inte göra så mycket åt. Åren går och allt är föränderligt.




Struktur på grejerna

Min stora verkstadsbänk (som aldrig brukar vara så här tom) kom väl till pass för tillverkningen som gick i ett rasande tempo för sonen som hade struktur på både maskiner och snickring. Efter två lådor var dock skruvarna slut och jag kom på att det nog behövdes markduk och häftpistol med klammer för att fordra lådorna så det blev ett avbrott med besök hos bygghandeln. 




Öser jord hit och dit

De gamla lådorna måste ju tömmas på jord och östes i de nya lådorna samt gödslet som legat på presenning i trädgården för att bli en bra blandning. Dessutom bottnade jag lådorna med en del grenar för att få in lite luft i lådan. De gamla lådorna rasade ihop som ett korthus när vi grävde bort jorden och hölls bara ihop med de rostiga beslagen på gavlarna som jag sparat. Vi får se om vi kan sätta på dom på de nya lådorna efter lite modifiering av beslagen. 




Planterade omgående

Direkt när vi hade fått den första lådan på plats och fyllt den satt jag igång att plantera ut småplantorna som stått alldeles för länge i sina trånga plastkrukor. Det var en fröjd att börja få ut dom i lådorna. Det tror jag dom också tycker. 

Rosenskäran Early Dwarf Sensation som inte blir så hög skulle jag nog ha toppat så det inte blir en rak stång men det kommer även blad nerifrån så vi får se om jag toppar några för att få lite volym. Bredvid planterade jag astern Tower Violet som jag hoppas mycket på i sommar. Fick många plantor av henne så hon kommer nog även att dyka upp på andra ställen i Blomstergården. 



 

Mycket jobb återstår

Än är det mycket jobb som återstår innan Blomstergården blir som jag vill ha den. Började tidigt i våras med att klippa ner rosorna som slagit sig ner och tagit över - nu kommer dom igen men i måttlig fart så det blir bra. Fler lådor skall fordras, fyllas och planteras. Andra tömmas och slängas.  Utanför kastanjestaketet växer högen med murkna brädor efter de gamla älskade degtrågen. 




Blir lite annorlunda

Här syns de rostiga beslagen från degtrågen som jag nu sparat och hoppas kunna återanvända. Nu blev mina nya lådor lite lägre än de ursprungliga så beslagen måste åtgärdas. De nya lådorna står längs efter kastanjestaketet eftersom de är 150 cm långa så det kommer att bli lite annorlunda när allt är klart.

I år planterar jag sommarblommorna var för sig och inte som på bilden för att lättare plocka av till buketter. Satsar på struktur istället för vilt under tiden.

Är så tacksam för att sonen ville offra sin lediga dag med att tillverka mina odlingslådor. Även om han var barsk när vi var på Bauhaus att jag inte fick titta på några blommor utan bara det vi var där för att handla. Hann i alla fall snegla på kraftiga rosa stäppsalvia vid utgången så det kanske blir ett återbesök.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - Glad Nationaldag !
Kram/Isa

onsdag 5 juni 2024

Nygamla portalen på plats i perennarabatten

 

Äntligen!!!

Äntligen är vi klara med borttagningen av den gamla portalen av armeringsmatta med alla armeringsjärn vi slagit ner under åren för att stötta upp den som satt benhårt fast i marken. Tur att yngste sonen - ung och stark var hemma och fick rycka in. Den rostiga franskinspirerande portalen som stått nere vid Blomstergården är nu flyttad och blev som ett smycke i rabatten. 




Överlevare

Trots den brutala nedklippningen, hackande med järnspett och knipsande av inväxta rötter i den gamla portalen klarade kaprifolen livhanken och växer glatt på precis som inget hänt. Trodde absolut att den skulle dö och var beredd att köpa nya doftande exemplar men så lätt gav den inte upp. 




Har satt knopp

Rosen Duchesse de Montebello klippte jag också ganska hårt men sparade ett överhäng över den rostiga sänggaveln för det är så vackert när hon blommar och hon har satt mängder med knopp så det finns hopp om blomningen även i år. 

Portalen är stadig och kommer att stå pall för både väder och vind och kaprifolens tyngd i framtiden. 




Totalt vildvuxen

Så här såg portalen ut i fjol i slutet av juni - totalt överväxt av kaprifol och blommande rosor. Det var ett digert jobb att klippa ner allting och börja om - så glad att det är gjort nu och att det blir skir grönska och blomning i år. 

Mycket som pågår i trädgården den här tiden och idag blir det en vilodag för en värkande kropp. Skönt att det är mulet och regnet hänger i luften - slipper rusa ut tidigt på morgonen och vattna. Puhh - värmen tar på både växter och människor - skönt med en påfyllnadsdag i lugn och ro.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa