torsdag 16 mars 2017

Nu kliar det i fingrarna



Första ogräsrensningen

I går var det en kanondag här med en sol som värmde och jag passade på att börja klippa ner perenner och rensa ogräs. Tror aldrig att jag varit så glad över att se ogräs och döda bruna perenner tidigare. Och så lätt det var att rycka bort ogräset nu innan det fått fäste. Fast på många ställen är marken fortfarande frusen så det är bara på vissa ställen som det går att börja trädgårderandet - men vilken lycka !




Virkat med nya fräscha färger

Virkade en ny stolsdyna som jag invigde i hörnan vid växthuset där det är som jäsigast att slå sig ner när vårsolen börjar värma. Den gamla var blekt efter flera år i växthus och trädgård. Det är bara fyra rutor som virkats ihop och avslutas med några stolpvarv och en kant.




Skrotar runt och njuter

Åhh - det är ju det här som är livet, tänkte jag när jag skrotade runt i trädgården och plockade lite. Åhh vad jag har saknat det !!

Tänk när man kan vara ute i timmar och öppna upp växthuset - inte så långt borta nu. Härligt, härligt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - håll ut, snart kommer våren på allvar !
Kram/Isa

5 kommentarer:

  1. Ja du, att skrota runt i trädgården och njuta och glädjas är det som är livet! Att känna förnöjsamhet över trädgården är bra för själen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Härligt att den efterlängtade våren är på väg, även hos oss uppe i Gävleborg! Ville säga, vilken jättefin stolsdyna du har! Eva i Sandviken

    SvaraRadera
  3. Ja nu räknar vi ner :) Jag "städade" växthuset i förrgår, hm...plockade med saker, hur mycket går in där egentligen?!
    Igår toppenväder, idag regn...ja ja det går det med.
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Ser också fram mot en helg med trädgårdsfix. Ska gräva upp köksträdgården och bestämma vart potatisen ska odlas.
    Ha en fin helg.
    Cilla♥

    SvaraRadera
  5. Just den där tanken när man får till en första rundan så där i trädgården nu på våren är ju så skönt. Som ett vårtecken!!! :-)

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa