lördag 26 november 2016

Lysande pippisar i ruinen



I år hittade jag dom - äntligen

Jag har tänkt i flera år att jag ville ha något litet lysande djur i trädgården under vintern. Letade de här fåglarna redan i fjol men då var de slut innan jag hann ut i butikerna. I år har jag också letat runt och till slut hittade jag dom på K-Rauta till nedsatt pris till och med. Lycka !!




Ruinen perfekt plats

Öppningen i ruinen blev en perfekt plats för mina lysande små pippisar - så kan alla sladdar hänga ner på andra sidan så dom inte syns. Vi har uttag på växthuset så det är inga problem med uppkoppling av ström.




Lagom stora och "naturliga"

Har lite svårt för lysande pingviner och isbjörnar som inte hör hemma i vår natur men småfåglarna hade jag lite svårt att motstå. Precis lagom stora och "naturliga".





Glädjer andra

Vi ser inte fåglarna från huset men de kan ju å andra sidan kanske glädja någon annan som har vägarna förbi eftersom de syns när man promenerar förbi vår tomt.




Skogstur

En vända till skogen blev det också i dag - för att hämta lite mossa. Jag hade tur. De hade precis avverkat så jag fick både tallris och granris med mig hem. Solen sken och det var vindstilla. Jag som knappt varit ute på flera veckor njöt i fulla drag. Magiskt skönt innan jag frös in efter några timmars pysslande.




Pippisarna lyser

Den här bilden tog jag en timme efter de andra bilderna och pippisarna lyser verkligen när det börjar skymma och i mörkret. Mysigt.

Under veckan när jag kurerat min förkylning halkade jag in på TV5 Play och kollade av alla avsnitten av Wahlgrens värld. Trodde aldrig att det skulle vara så underhållande som det var - jag har skrattat och fnissat om vartannat. Precis vad man behöver för att muntras upp under tunga november när man inte orkar göra någonting annat. Rekommenderas varmt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

  1. Vilka fina fåglar! Passar utmärkt i ruinen. Du får väl gå en kvällspromenad ute på gatan så du kan njuta du med;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. De var riktigt fina. Det blir lätt "too much" tycker jag men dessa var ljuvliga. Har inte sett något liknande tidigare.
    //Helene

    SvaraRadera
  3. Men åh, vilka raringar! Verkligen jättefina! Jag har inte heller sett sådana förut, men nu blir man ju smått sugen på en tur till K-rauta, hihi!
    Önskar dig en fin första advent imorgon när du vaknar.
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Så söta och inte alltför iögonfallande för jag gillar inte heller de där stora färggranna sakerna som finns lite här och var. Lite överraskningar kan man ju alltid bli glad över,
    Ha en fin söndag
    kram Meta

    SvaraRadera
  5. Såg dom i en butik idag och tänkte ja, ja.....Nu ser de ju jätte gulliga ut hos dig,,

    Fint med allt i zinkbaljan. Har du hål i botten på dina som du planterat i?
    Trevlig advent!

    SvaraRadera
  6. Jeg faldt også for de søde lys-fugle... og måtte besøge flere forskellige butikker før jeg fandt en butik der ikke havde udsolgt. De er bare så fine, blot synes jeg de lyser lige lovligt "hvidt", jeg har dem lige uden for mine stuevinduer, og de lyser MEGET ;.)

    SvaraRadera
  7. Helt i min smak. Har inte sett sådana förut . Och här hos dig passade de så bra.
    Ha en bra vecka
    Kram Luna

    SvaraRadera
  8. Jättesöta, små fåglar och perfekta blickfång i både ljus och skymning. De är helt enkelt som gjorda för att bo i ruinen!
    Allt gott och kram
    /Anette

    SvaraRadera
  9. Först och främst... Hej och TACK för ditt fina och kloka inlägg om fibromyalgi! Det hade jag verklige inte förväntat mig!! ♥ Såg också att det var många som kommenterade som också har det.. tråkigt men ändå skönt på ett sätt, för ibland känner mig så så ensam om det... :-)

    Så fint du gjort.. vikt änglar och stjärnor, pyntat adventsstaken, pyntat... Å fåglarna är ju så söta! Din tagetes... den går inte av för hackor den. Helt otrolig!!!

    Kraam Therese

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa