söndag 18 oktober 2015

Läckra kulor fyllda med gott humör



Favoriter på favoritfatet

Ni som följer mig vet att jag har en förkärlek för Raw Food. Särskilt efterrätter och små bollar fyllda med nyttigheter gillar jag. De här humörhöjarna hittade jag i senaste HÄLSA och de blev snabbt en favorit. Räkna med rykande åtgång - dessutom superlätta att göra!

Seratoninkulor

12-15 kulor
1 dl mandlar
1 dl färska urkärnade dadlar
1 msk kakao
1 knivsudd vaniljpulver (äkta vanilj)
1 tsk flingsalt

1. Mixa mandlarna till ett fint mjöl, använd en matberedare med s-kniv i botten.
2. Tillsätt alla andra ingredienser utom salt och mixa vidare.
3. Rulla till små bollar som du toppar med ett par flingor salt.



Magnesiumrika kulor

Flingsaltet ger en fin brytning mot de söta dadlarna. De här kulorna är så goda att de passar att servera istället för en chokladpralin till kaffet när man har gäster. Maken äter dom med stor förtjusning.

Kulorna är både gluten- och mjölkfria samt rika på E-vitamin och magnesium. Magnesium är ett mineral vi förbrukar när vi stressar så det behöver vi påfyllning av för att lättare kunna slappna av.




Turdag

Det lilla uppläggningsfatet från Gustavsberg hittade jag på loppis i somras på Österlen och det används flitigt. Innehavaren hade precis fått in det och sa att det här porslinet gick direkt - så jag hade tur den dagen - dessutom hittade jag två fat !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

  1. Kanske ska testa det vi som är riktiga gottegrisar om man får säga så. Då blir det ju nytta med nöje det är bra Tack för tipset
    Ha en fin vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Bollarna ser superläckra ut. Finns mycket bra snacks inom raw-food. Jag kommer dock oftast inte så långt som till att mixa bollar. Dalar, fikon, mandlar, nötter och frön är ju rätt goda som de är också. Mannen får i princip gömma ingredienserna ifall de inte ska försvinna.
    Grattis till fatet också, jättefint!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Här är en till som gillar RAW food fast mest färserna, algerna och de matiga salladerna.
    De ser goda ut så jag borde kanske prova?
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
  4. Näääe...NU blev jag godissugen ! Mmmmm....choklad ! Måste nog göra mig lite vanliga chokladbollar ;) Tål inte nötter och mandlar jag :(

    Kram Elisabeth

    SvaraRadera
  5. Ser mycket gott ut :) Är alldeles för dålig på att testa RAW-FOOD. Fast det finns så mycket gott... framför allt snacks och nyttigare godis. Tack för tipset 😊 Kram

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa