söndag 1 februari 2015

Nu är det klart !



Balanserar med loppisfynd !

Nu är nästan hela sovrummet klart - bara lite småplock är kvar, sånt som får ta tid som att hitta fönsterlampor eller ljusslingor. Lite gammalt fick också flytta in som den röda avskavda loppisstolen som egentligen är en biblioteksstege. Den får bidra med lite själ till allt det nya.




Så här såg det ut före omtapetsering och nya möbler.




Så här ser ut det ut efter och jag är supernöjd. Hela eftermiddagen i går fållade jag och strök gardinerna som skulle upp. Jättebilliga från IKEA för 59kr paret - då kan man unna sig flera par och täcka en hel vägg. Man är ju inte ekonom för inte - haha !




Snabbt bildas det en hög !

Jag har en tendens att släpa med mig både böcker och tidningar till sängen och sen när jag blir trött slänger jag dom helt sonika på golvet, där dom snabbt bildar en hög. Nu har jag hittat en lösning på det problemet - tidningskorgar att sätta på väggen. Dessutom i nya favoritmaterialet, koppar !

Korgarna hittade jag på Ellos för 99kr/st. Jag fortsätter att slänga på golvet, men morgonen efter vid bäddningen plockar jag upp och stoppar i korgarna !





Förebild i flyttkaoset av makens kontor.




Efter med klädskåpen på plats och klädhängare uppe. Dom köpte jag för många år sedan och sedan har dom blivit liggande i garderoben - så glädjen var stor när jag hittade dom igen och dom äntligen kom upp !




Klädskåpen som bestod av 1000 olika delar och skruvar blev till det dom skulle till slut. Vi hade delar över hela huset och utan ny skruvdragare hade det aldrig gått. Det är rena lyxen att ha ett alldeles eget klädskåp och vilken översyn av kläderna !




Koppar, gåsöga och mammas gamla hattask !

Sänglamporna är i samma stil som taklampan jag visat tidigare. Maken fick en tidningskorg och jag två eftersom det är mest jag som dräller litteratur och inspirerande tidningar omkring mig.

Mammas gamla hattask är jag så glad över och den passar så bra uppe på ett av klädskåpen. Mattan som jag beställde på nätet kom rekordsnabbt och motsvarade förväntningarna - alla mattorna går i samma mönster, svart och vitt i vävmönstret gåsöga.




Emmastolen fyndade jag på Blocket till jobbets lilla fikahörna men den passade inte riktigt in så den fíck flytta in här hemma i stället.




Jag har aldrig haft ett så här stort sovrum eller inrett allt med nya möbler - så det kanske var dags nu när man är 55+!

Trivs fantastiskt bra och sover som en prinsessa !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

18 kommentarer:

  1. Så fint det blev och nu sover du gått förstår jag. Det är extra kul att göra fint i den här årstiden , nu när allt annat är grått.
    Ha en fin söndag
    kram Meta

    SvaraRadera
  2. Oh så roligt det är att ändra om och fixa i sitt hem. Tapeterna är ju urläckra och passar precis en trädgårdsälskare. Här var det en hel massa inspiration. Gammalt och nytt. . . det gillar jag .Allt väldigt harmoniskt och snyggt.
    Jag blev lite taggad . Det gäller bara att få igång den andra hälften !!!!!
    Ha en fortsatt skön söndag önskar Eva

    SvaraRadera
  3. Verkligen jättesnyggt och stor skillnad. Vi gör om badrummet nu. Inte så kul men det blir säkert bra sen.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh, så fint det blev! Ett riktigt drömsovrum! Tapeten är underbar!
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Härligt sovrum. vi gjorde om vårat innan jul. Vi har inget stort sovrum men med ljusa färger och smart förvaring så känns det ändå luftigt och större. Viss sover man extra gutt när man har fått det som man har velat:)

    SvaraRadera
  6. Så fint det blev! Gammalt och nytt i en harmonisk blandning... ett sovrum värt sin prinsessa! Och att täcka hela fönsterväggen med gardin blev jättebra:) Jag har lika Ikeagardiner i nästan alla fönster, fastän jag inte är ekonom, hihi!

    Sov gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Sååå fantastiskt fint det blev! Jag förstår verkligen att du är nöjd. Och den gamla biblioteksstolen blev ju verkligen pricken över i:et!
    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  8. Så himla fint det blev! Ett riktigt drömsovrum. Förstår att du sover som en prinsessa där. Och jag älskar verkligen tapeten. Härligt med gamla saker som kom till nytta nu, och nya saker som piffar upp lite extra. Om jag vore du skulle jag tillbringa hela dagarna i sängen fram till vårkanten! ;-)

    Ha en fortsatt fin söndag!

    SvaraRadera
  9. Förstår verkligen att du är nöjd! Supersnyggt! Och klädskåpen . . .

    SvaraRadera
  10. Det blev ju så himla bra!
    Kanske är det för att vi är 55+ som vi gillar stensötan så?
    Skåpen blev ju så bra passade perfekt.
    Härligt med lite extra plats.
    Vi är snart också klara med hallen.
    Ha en skön söndagskväll
    Annika

    SvaraRadera
  11. Jättefint!! Vad roligt med ett projekt att vara kreativ i nu när trädgården är begravd i snö.. Mvh Elin i Trollhättan

    SvaraRadera
  12. Superfint, lugnt, ljust, fräscht och ombonat. Att sätta gardinerna högt ger hotellkänsla. Bra jobbat!
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  13. Vad snyggt det blev! Nu blir jag nästan lite inspirerad till att göra någonting också....men det får nog dröja ett tag....vi gjorde i och för sig en rockad med möbler och rum så vi fick "nytt" sovrum fast med gamla vanliga möbler och tapeter etc som tidigare...men men...man får börja i liten skala, fniss...

    SvaraRadera
  14. Harmoniskt och trevligt. Tänk jag har ett favorit påslakan jag helst alltid vill sova i . Det är just ett liknande som din tapet med Stensöte mönster i grönt och vitt. Trots att det är minst tjugo år håller det sig lika fräscht hela tiden i kvalitet och lyster. ( Från Borås Wäfveri förstås.) Grönt i sovrum är lugnande enl. Feng Shui. Hoppas du får lika stor glädje av din stensötetapet.
    Kram Luna

    SvaraRadera
  15. Åh, så snyggt det blev! Vilken förvandling av rummet! Jättefint med gardiner längs hela fönsterväggen. Det är visst den nya trenden, precis som det är på många hotell.

    Vinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  16. Så fint du fått till det....hemtrevligt och inbjudande...förstår att du sover sött....=)

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  17. Så fint det blev. . . .alltid roligt att göra om och förnya!
    Ha en fin vecka!
    Kram
    MirandaMaräng

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa