lördag 6 december 2014

Besök på gårdsbutiker med hästkonkurrens !



Bara plus på feelgoodkontot !

I dag har vi varit på utflykt, jag och maken. Till små gårdsbutiker på landet runtom Örebro - älskar de här besöken. Att åka ut på okända vägar man inte varit på tidigare och komma fram till världens mysigaste lilla butik med bara vill ha saker. Ett sånt besök sätter många plus på feelgoodkontot !


Ursäkta bildkvalitén i det här inlägget !


Den här lilla proppfulla butiken heter anno1909bywilma och ligger i Kumla. Kanske inte på så okända vägar men butiken var helt ny för mig. En sån där butik där man får gå varv på varv för det finns så mycket roligt innan man kan bestämma sig.


Mobilbilden gör inte alls tapeten rättvisa. I verkligheten var den supersnygg!


Föll pladask för den här charmiga tapeten och hade gärna sett den som fondtapet på någon vägg i köket. Tyvärr visste inte den trevliga innehavaren var hon köpt den eller vad den hette. Jag var inte den första som blivit förälskad !




Visst är det en himla charmig tapet även om bilden är himla oklar !




AHA - så kan man göra !

Det här betongbladet såg jag utanför på en soffa. AHA - sååå kan man ju göra tänkte jag. Mitt står i perennalandet och det skall bli kul att plocka fram det i morgon och pynta upp det. Hoppas det finns små utomhusslingor att köpa (kan man ha batterislingor ute ?) !

Efter att ha gått några rundor blev det några kassar att bubba ut till bilen där den tålmodiga maken väntade. Fast när klockan närmar sig halv tre var han inte så tålmodig längre för då väntade kusarna på att springa på TV. Intresset för små mysiga gårdsbutiker flög liksom sin kos när konkurrensen från hästarna hårdnade. Prick halv tre körde vi in på uppfarten hemma - snacka om timing !






Blir lycklig av grovt lin !

I en annan supermysig gårdsbutik - Drängen & Pigan i gamla skolan i Hörsta i Kumla hittade jag den här kudden helt i grovt lin. Ett naturmaterial jag gillar högt. Den här kudden kan man använda som dyna också med ett praktiskt handtag i ena änden som en  snygg detalj. Märket är Axlings.

I morgon skall jag ut och plocka mossa. Röda äpplen, kottar och grönkål är redan inköpta liksom vackra ljushållare - då är det pysseldags igen. Kanske blir det någon mer gårdsbutikrunda - utan hästkonkurrens den här gången när det är söndag. Fast kl. 17.00 är det O Helga Natt på stortorget här i Örebro - ca 20.000 örebroare sjunger julsånger tillsammans och njuter av stämningen som sedan sänds på TV på julafton. I år är både Peter Jöback och Carola på plats så kanske får gårdsbutikerna en annan sorts konkurrens i morgon ( fast med lite planering hinner man nog med både ock!) !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

  1. Härlig dag du har haft.
    Du får ställa dig så jag ser dig.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  2. Härlig utflykt! Och ett toppenbra sätt att skaffa inspiration för eget pyssel.
    Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
  3. Vilka trevlig butiker du besökt: det är alltid kul att ha lite tips i fickan när vi åker norr ut.
    Kudden var ju bara såå snygg, det gillas här med.
    Ha en fin andra advent
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Så mysigt ni haft det! Vilken lycka att du får maken med... även om han egentligen tycker hästarna är intressantare:) Snygg kudde också!

    Ha det fint på O helga natt-konserten! Själv ska jag och en väninna på julmarknaden uppe vid Falu Gruva... inte heller den går av för hackor!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Verkar vara farliga affärer det där, men så himla roliga. Och tapeten är ju helt underbar!

    Jenny

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa