tisdag 6 november 2012

Pyntat utanför växthuset !



Järnbordet ropar !

I natt har vi haft minusgrader här så på förmiddagen idag gick jag ut i trädgården för att bädda in rosorna med löv ... och visst hann jag stoppa om några rosor innan jag tyckte att det såg så kalt ut utanför växthuset

I samma ögonblick hörde jag hur det gamla, snirkliga järnbordet som stod bakom växthuset ropade på mig. Jag tycker mycket om det ... men det har liksom inte passat in riktigt eller hittat sin plats ... NU plötsligt SKULLE det bara fram .. det fanns ingen tid att förlora !


Jag lämnade lövsäcken åt sitt öde och började rådda om framför växthuset istället ... fram med bordet och allehanda pynt. Enriset som jag fått av en snäll granne att göra kransar av kom nu väl till pass .. och var det inte dags för trädgårdstomten att göra entré bland riset !

Kanske var det all tankad inspiration hos Tant Grön under helgen som nu ville UT också !


Nu när jag plockat fram bordet kan jag inte förstå varför jag gömt det bakom växthuset såå länge ! Blocketfynd ... naturligtvis !

Fotogenkaminen får jag tända en annan dag när det blir en lite längre stund i trädgården ... den osar ganska mycket så därför passar det bra att kanske ta ut den i lämpligt väder och värma sig vid när man pysslar runt !


Härligt att börja förbereda julpyntet i tid ... så man liksom hinner med och slipper stressa. Madonnan är nästan alltid med ... den andliga dimensionen är viktig !

Just nu är det mycket grönt med mossa och enris ... får nog addera med lite vit ljung eller cyklamen vid tillfälle ... nu blev det mer "man tager hvad man hafver"!


Något nytt varje år !

Hjärtat med de röda snöstjärnorna är ny för den här säsongen .. brukar köpa något nytt varje år inför julen.
Dessa kommer från Nasta Welcome Home och finns i lite olika storlekar .... känns redan som det blir en kär favorit att plocka fram varje år !

En köpte jag när vi besökte affären när Norgesonen med flickvän var på besök och en önskade jag mig i födelsedagspresent .... just nu hänger de utanför växthuset men hinner nog flytta runt innan det blir jul !

Ha det så gott under veckan alla ! Tack snälla för alla fina kommentarer och oj så glad jag blir när ni blir inspirerade av inläggen !!
Kram/Isa

17 kommentarer:

  1. Andligheten är med dig i din trädgård också ser jag ;)Så fint du gör! Vill genast ut och pyssla jag med. Ska nu ut och ta upp kampen om frosten mot mina rosor.Ha det bäst. Åsa

    SvaraRadera
  2. Det där bordet var mycket snyggt.Med enris på och annat pynt runt om blev det en fin och lugn grupp.Bra kombination.MVH

    SvaraRadera
  3. Ja du är då en sann inspiratör du ISA!O här har du en till som tjuvstartat pyntningen...
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  4. Så fint du gör, livar verkligen upp den här årstiden och ger mig inspiration när min egna fantasi tryter. Så bra att jag kan få nya ideér från dig, TACK!
    Ha en skön vecka / Madde

    SvaraRadera
  5. Du är så duktig på att pynta! Det blir så mysigt och snyggt. Jag gillar ditt hjärta med röda snöstjärnor på.
    Brickbordet är underbart.
    Ha en fin eftermiddag.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Hittade hit via Min eden och åh vilka underbara bilder från din trädgård! Vill att det ska vara sommar NU så jag får fixa lika fint här hos mig (eller i varje fall försöka...)!
    Ha det så bra i höstmörkret! :)

    SvaraRadera
  7. Hejsan.
    Blev ju jätte fint och mysigt, kanske skulle göra iordning utanför mitt oxå:) bra att få lite inspiration ibland för att få saker gjorda.
    Mvh Jennie

    SvaraRadera
  8. Hihi, sån tur att bordet ville komma fram! Så vackert du pyntat, de där olika barrisarnas ris är så snygga i sin enkelhet.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Så fint du har gjort. Vackert!

    Och EXAKT en sådan kamin har jag. Den står bara i ett hörn i förrådet i källaren, men den kan ju lika gärna stå utomhus. Att jag inte tänkt på det...

    Kram Tamara

    SvaraRadera
  10. Hej! Så snyggt det blev, du tänker då på allt.
    Vad mysigt att ha en kamin att elda i när du är i trädgården.
    Kram Meta

    SvaraRadera
  11. Åh, så utrolig fint som du har pyntet. Dette ble virkelig fint og ikke minst koselig!

    Ønsker deg en fin kveld!

    SvaraRadera
  12. Men...måste du lägga upp massa fina inspirationsfoton?? Wow! så fint... jag blir alldeles frustrerad av att det är mörkt och jag jobbar hela veckan så jag kan inte pynta förrän i helgen....

    Må gott!

    SvaraRadera
  13. så fint, så fint! Och där är den ju, lilla kaminen....
    Ditt förra inlägg från Tant Grön väcker ha-begär. Herre Gud vad jag skulle handla där!!!!
    Kram från Växthusmadam

    SvaraRadera
  14. Vad otroligt duktig du är på att få det så fint med "vad man har". Hittade din blogg idag men det kan nog komma att bli en favorit ;)

    SvaraRadera
  15. Jaha, här fortsätter inspirationen!!! Fantastiskt fint och mysigt Isa!
    Och vilket underbart järnbord du har....
    Kram och ha det så gott!
    Sofia

    SvaraRadera
  16. Verkligen ett fynd det där bordet! Och så roligt för det att få bli pyntat på bästa platsen i vinter :)!

    SvaraRadera
  17. Hei! Fant tilfeldigvis bloggen din via en annen, og det er jeg sååå glad for! Hagestilen din er helt etter mitt hjerte, og akkurat sånn jeg drømmer om å lage min egen hage. Bildene jeg har sett så langt får hjertet mitt til å banke fortere. Jeg blir nok en "stamgjest" hos deg ;-)
    Hilsen fra Hildur

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa