onsdag 28 november 2012

Nu är det vinter !!!


Ett vintrigt besked !

Ja den kom igår med besked ....VINTERN .... tänk att man glömmer varje år hur det blir när första snön kommer ... man är liksom så inställd på höst .. eller en snöfattig svart vinter. Jag hann ut till växthuset på förmiddagen och plockade in hyacinter och ljusstakar men julkransen glömde jag  !

Nu har jag kommit över idelängtan ... måste ju pynta till advent och kolla in alla era fina julpysseltips ... idet får vänta så länge .. till ett annat år !



Ogästvänlig blåst på tvären !

Idag har all snö rutschat av växthustaket men det fortsätter att snöa och det blåser på TVÄREN ute ... riktigt ogästvänligt ! Noterade att det fortfarande går att ta sig in i växthuset på gaveln ... HAAA ... då kommer jag åt julkransen i alla fall !

Igår och i dag har jag haft det lyxigt och åkt med maken till jobbet ... gruvar mig lite för cykelturerna i vinterväglag ... trots vinterdäck där bak. Fast man skall ju inte ta ut något i förskott så jag tar en dag i taget !

Ikväll kryper jag upp under ullpläden i soffan med en kopp grönt tee och myser framför Bonden med tända ljus ... överallt !! Hoppas dom gör rätt val så dom blir lyckliga !

Ha det så gott alla .... och tack snälla för alla värmande kommentarer !!
Kram/Isa


19 kommentarer:

  1. Oj, va snö du fått!!
    Ja, visst är det så att man glömmer hur det är varje år...
    Här är det snarare syndaflod på gång... Det bara regna och regnar! Gräsmattan är full av vatten och till helgen utlovas minusgrader! Du kan ju tänka dig hur det blir.. Hi hi, en väldigt stor skridskobana!
    Ja i kväll blir det bönderna även här!
    Stor Kram
    Sofia

    SvaraRadera
  2. Nej men oj vad snö det kom hos dig!? Och en knapp timme bort bara... önskar faktiskt vi hade fått det här med - det är ljuset jag vill ha! Men det ska ju fortsätta med kyla och snöbyar, så hoppet lever ;). Tack för värmande ord. KRAM Marie

    SvaraRadera
  3. Avundsjuk på snödrivorna! Här smälter den rackarns snön till gegga, grrrr.

    SvaraRadera
  4. Så mycket snö redan hos dig! Här har det precis börjat frysa men är lite för blött än för att det ska bli vitt. Kanske i morgon bitti? Inte alltid kul när det snöar, men visst får man lite energi av just första snön :)

    SvaraRadera
  5. Så heldig du er som har fått snø! Skulle virkelig ønske at det kom litt her også snart!

    Flotte vinterbilder av drivhuset ditt!

    Klem

    SvaraRadera
  6. Oj är det hos dig all snö landat...skicka det gärna norrut...=)
    Gillar ditt växthus i vinterskrud..!!

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  7. Vilken vinteridyll :-) Skönt att du valde bort idet, skulle sakna dig under de här månaderna :-)
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  8. Oj vad mycket snö♥

    Vill också ha...

    Kram Annika

    SvaraRadera
  9. Oj, så mycket snö! Men det ser väldigt mysigt ut. Jag skulle kunna tänka mig lite snö här också.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  10. Du har minsann fått snö så det räcker:)). Visst blir man förvånad varje år. Men vad fint det är hos dig, ser jättemysigt ut.
    Lite lurigt är det att cykla på hala vägar. Jag har samma problem med moppen, och jag har inte fått på dubbdäcken ännu. Ska försöka tänka som du och inte ta ut något i förskott, men det tar så mycket längre tid med buss och spårvagn till jobbet... Och temperaturen sjunker här..
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Oj vad mycket snö det har kommit. Men det lyser ju upp fint denna gråa noembermånad. I skåne har vi bara gråväder men jag hoppas snart att snön även kommer till oss. kram Therese

    SvaraRadera
  12. WOW!!!! Mycket snö! Jag som inte ens har packat in mina känsliga krukor i bubbelplast och säckväv ännu. Oj, nu fick jag ett uppvaknande.

    Så fint och 'juligt' det ser ut. Ditt växthus passar i snö!

    Kram, Eira

    SvaraRadera

  13. Vilken vinter du fått!
    Jag trodde du bodde i "södern"!!!!
    Ditt växthus ser alltid så inbjudande ut trots snö å is. :-)

    Igår soffläge här oxå med spännande val av bönderna.

    Kram Helli


    SvaraRadera
  14. Längtar tills mitt växthus är klart mer & mer. Har inte varit hos dig tidigare men gillar det jag ser. Ha en mysig fortsatt vecka<3 Kram Sofia

    SvaraRadera
  15. Jisses, vad snö ni har fått! Känns väldigt avlägset här nere i Skåne, där vi har haft en sisådär 8-10 plusgrader de senaste veckorna. Så idag har det blivit lite kallare och under eftermiddagen kom det faktiskt några ynka små vita fjun. Det snöade i cirka 1,5 minut, sen blev det inte mer. Måste säga att det ser otroligt stämningsfullt ut på dina bilder! Och så härligt med ljuset det för med sig!

    Önskar dig en riktigt skön helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  16. Är det verkligen sant att du fått så mycket snö ?!! Här kom det snöblandat regn ikväll, inte så kul. Hoppas att jag kan plocka lite blåbärsris i skogen imorgon trots det. Såg på en av länktipsen en jättefin blåbärskrans. Tack för din fina länkidé !! Jag fick ändra min länk för den kom ju inte till det inlägget jag ville innan. Nu är det rätt. Jag var inte så bra på detta.Nu har jag lärt mig.
    Ha det gott önskar Eva

    SvaraRadera
  17. Så Isa, då var det fixat!
    Jag la till fyra olika pysseltips... Hoppas inte det gjorde något?
    Stor kram
    och ha en fin Advent!
    Sofia

    SvaraRadera
  18. Oj så mycket snö ni fått. Ditt växthus är lika vackert i vinterskrud som i någon annan!!! Här är det bara lite vitt fjunigt på marken. Men idag har det stormat och i morgon ska det visst snöa lite grann. Å kallt ska det bli. Hela nästa vecka tydligen. Ner mot -15. Usch.

    Har äntligen lagt till en länk till ett pyssel i din länksamling. Vilken bra idé!!

    Hoppas du får en skön helg!
    kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  19. Vilken underbar bild. Snön är vacker! Vill ha, men här i Skåne brukar den komma mycket måttligt. Inte sällan blir det bara blask. Blä för det!

    Håller tummen för att vi båda får en vit vinter!

    Kram Tamara

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa