söndag 4 november 2012

Höstinspiration hos Tant Grön !




Det har varit en väldigt skön helg med både utflykter, loppisbesök, långa sovmorgnar och middagar ! Tid för eftertanke, tända ljus och påfyllning när jag fick en extra ledig dag i fredags som gjorde att det blev en riktig långhelg .... dessutom dök den nyligen utflyttade bonussonen oväntat upp och förgyllde vår helg vid middagsbordet!


Vi startade lördagen med ett besök hos Tant Grön ... det var vi inte ensamma om att göra ! När de öppnade klockan 11.00 var vi många som hängde på låset och fler strömmade till och det blev snabbt proppfullt i den lilla butiken.



Tankade lite inspiration i alla vackra blomstergrupper som "tanterna" gjort iordning! Visst är det vackert med de rosa cyklamen till zinkkrukorna ?!




Här finns alltid så mycket vackert att titta på ... och många VILL-HA-SAKER !!




Vackra kransar av små kottar .... och silvriga nyanser i krukorna ! Njurvindan är en favorit tycker jag ... går till sååå mycket och håller lika lääänge !




Närbild på den vackra krukan ..... där den vita cyklamen är omfamnad av njurvindan !



Ni kan ju förstå att det kan vara svårt att välja bland allt som ligger så vackert uppdukat ! Fågelmataren i vänstra hörnet skulle jag ju ha köpt ... ser jag ju nu !!




"Rostiga hörnet" där det för dagen fanns gott om kransar och utsmyckning till kyrkogården.  Så vackert med blåbärsris i rostig kruka med mönster på ... ... och den rostiga granen är ju underbar !



Vackert, enkelt och stilfullt ... så passande för en grav en sådan här helg !




Fler varianter på cyklamen i samplantering i kruka ... blir riktigt sugen på att köpa vita cyklamen ... har njurvinda i en annan plantering som behöver flyttas så det skulle ju passa bra.




Lite annorlunda fågelbur på snirkligt bord ... jättesnyggt !! Eftersom det var så mycket folk och jag lätt blir lite vilsen när det är så mycket att välja på i kombination med trångt så blev det bara två halmkransar som fick följa med hem den här gången.

Idag har jag varit i trädgården och klippt fröer i sista stund, tömt några fler krukor och pysslat lite samt putsat ett och annat fönster. Sedan blev det en fikastund i växthuset som nu töms mer och mer. Idag åkte alla textilier in ... UTOM tant Otteskrufvs tovade tantlapp .. den håller jag på så länge det går ... för några fler fikastunder att se fram emot i höst !

Ha det så gott alla ! Hoppas du haft en trevlig och skön helg !
Kram/Isa



17 kommentarer:

  1. Himmel og hav, her var det virkelig mye fint å se på. Skjønner veldig godt at dette gir inspirasjon!

    Ha en fin kveld!

    SvaraRadera
  2. OooH! tänk om jag bodde så nära "Tanterna" då skulle jag nog gå dit varje dag.
    Så fint de har gjort man blir verkligen sugen på att plantera. Synd bara att jag har en koloni och inte en trädgård att plantera i. Kolonin har vi ju nästan stängt så då ser jag ju inte det.
    Ha det så gott i veckan!
    Kram Meta

    SvaraRadera
  3. Skjønner godt at det er kø utenfor før åpning. Du verden så mye lekkert. Det er så koselig å se sånne bilder, det gir inspiriasjon.

    SvaraRadera
  4. Så utrolig innbydende og koselig. Her hadde jeg definitiv lagt igjen penger...

    SvaraRadera
  5. Páni to je pokladů, kde co by se moc hodilo. Nádhera.
    Mějte se pa pa Zmorkusovic

    SvaraRadera
  6. Tack för dina fina ord i min blogg! Vilken underbar affär du har besökt så mycket vackert de hade! Jag har precis startat en utlottning på min blogg där jag lottar ut ett sådant hjärta som jag tror du menar. Så passa på att vara med i den! Ha en fin vecka! Kram Therese

    SvaraRadera
  7. Så mycket snyggt, jag dreglar!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  8. Oj så mycket vackra bilder från Tant Grön, verkar vara en helt underbar butik.
    Önskar dig en härlig vecka!
    Tittar in till dig när jag kommer hem!
    Varma Kramar
    Raina

    SvaraRadera
  9. Åh, så många härliga inspirationsbilder! Brukar oftast bara bli utflykter till Tant Grön på sommaren, men det ser verkligen lockande ut även nu!

    Blir lite nyfiken på var runt Tysslingen man hittar det spaljerade äppelträdet...?

    Här är växthuset tömt sedan 1½ vecka. Nu i helgen har jag passat på att sätta alliumlökar som jag inte hade hunnit tidigare innan det blev kallt. Men nu gick det att gräva igen. :-)

    Novemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  10. Detta underbara ställe! Jag har aldrig besökt tanterna på hösten men nu ser jag ju vad jag missat! Så galet mycket snyggt dom har! Tack för att vi fick ta del av allt genom dina inspirerande bilders Isa!

    Kram och ha en bra och mysig novembervecka.
    Eva-Mari, som ska plocka lite blåbärsris till verandan idag!

    SvaraRadera
  11. Oj oj där finns det mycket som man skulle vilja köpa.Men det blir ögonen som får njuta av allt det vackra.Tack för dom bilderna.MVH

    SvaraRadera
  12. En sån vacker affär du visar!!! Det syns att tanterna gillar vad de håller på med och är duktiga på det dessutom. Man vill ju ha allt!!!

    Kram

    SvaraRadera
  13. Åhhh, vilken ögonfröjd!
    Fanns massor av läckra prylar jag skulle mer än gärna vilja äga :=)

    Önskar dig en fin start på veckan!

    SvaraRadera
  14. Ja det kallar jag inspiration! Även om jag inte var där så strömmar det inspiration genom dina fina bilder. Tack... jag tror jag vet vad jag ska pyssla med idag ;-)

    SvaraRadera
  15. Åh...... så mycket vackert!!!
    De här bilderna får man kolla på länge, länge... Så mycket inspiration! Tack Isa!
    Kram Sofia
    ( har du fått växthusboken än? )

    SvaraRadera
  16. Du är ju bara helt underbar. Här kommer jag hem i dis och blött och kallt (1 plusgrad). Trädgården ligger i mörker och det känns lite sisådär.
    När jag sen lite senare slog upp din blogg, så strömmade livet tillbaka i kroppen. Underbara bilder med så mycket skönhet och känsla.
    Tack för att du finns och delar allt detta med oss i cyberrymden.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  17. Så mycket höstmys du bjöd på i helgen! Tack också för din fina kommentar till mitt inlägg på hemlig. Den värmde ska du veta.
    Kram Luna

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa