fredag 11 maj 2012

Eländesväder och energiboost !


Orange energiboost !

Nu har hon slagit ut ... den förpassade som överlevde vintern i sin kruka utomhus och som när hon upptäcktes fick flytta in i växthuset ! Hon lyser upp hela växthuset med sin härliga oranga färg och välkomnar mig med en häftig färgdos när jag kliver in genom dörren !

För någon dag sedan var hon bara en ... nu är hon tre ....och hennes energiboost kan verkligen behövas !!


Hatar det här eländesvädret !

För här bara regnar det ... och blåser .. och haglar .... det har hållt på sedan i onsdags nu .... och inte verkar det vara slut på eländesvädret heller än !

Några trädgårdsprojekt har det inte blivit under veckan och håller vädret i sig (som det verkar göra !) blir det inget i helgen heller !


Fast det händer ju grejer där ute  .. det märker man när man inte gått den dagliga rundan och har koll på växtligheten ! Krikonträdet har blommat över och  plommonträdet har tagit vid ....


... och i perennarabatten växer det så det knakar ...kommer det värme och sol på det här kommer växtligheten formligen att explodera !

Maj ska ju vara en sån där månad med långa ljumma kvällar då man aldrig vill gå in utan kan vara ute hur länge som helst och påta, fixa och dona i trädgården ...i år hoppas jag att dom ligger framför oss !



Är så trött, så trött !

Förra helgen hamnade vi på akuten, det gick bra och vi var hemma igen på morgonkvisten men jag är så trött, så trött den här veckan ! Vilken underbar personal som mötte oss, tog allt på allvar, lyssnade och tog alla tänkbara prover för att vara säker på att det inte var något allvarligt .... en stor eloge till sjukvårdspersonalen på USÖ ... skulle gärna åka in akut jämt hädanefter när man har varit van vid bemötandet på vårdcentralen ...  !!

Så här blir det en lugn helg ... bara hämta kraft, sova och  DRÖMMA om kommande ljumma majkvällar !!

Ha det så gott !
Kram/Isa


14 kommentarer:

  1. Lägg dig i ditt underbara glashus och låt trädgården klara sig själv ett tag. Men ta med dig den underbara vallmon dit ut!

    SvaraRadera
  2. Massor av styrkande kramar till dig. Håller med dig om vädret, vill att det ska vända nu och bli riktig maj.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  3. En liten fråga, kommer du ha öppen trädgård i år? Vill ju så gärna se din perennarabatt och växthuset i verkligheten.
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  4. Ja, vädret är hemskt!!!
    Hoppas helgen blir bättre, så det torkar upp lite....
    Hoppas du får en skön helg!!!

    SvaraRadera
  5. oj, hoppas ni är friska nu!!!Jag har också haft en tröttdag idag, vädergudarna är inte nådiga mor oss i maj det är då säkert.
    Ha en underbar helg!!

    SvaraRadera
  6. På söndag kan du njuta av sol igen i din trädgård! Hoppas att krafterna återvänt då och du kan vara ute och greja! Här har det kommit 58mm regn denna vecka, hittills... Men det är perfekt med denna rotblöta nu på våren, det klarar sej trädgården länge på!

    Vila och återhämta dej nu!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Vilken vacker överlevare. Man blir glad av henne:)

    Verkligen tröttsamt med vädret, vill påta mer och sitta ute längre på kvällarna. Tur man kan sitta i ett växthus!

    Imorgon lovas det visst sol! Passa på!

    Krya på dig/er.

    Marie

    SvaraRadera
  8. Så mange flotte bilder fra hagen din. Her var det mye lekkert å se på! Den stolen under plommetreet, var veldig flott!

    Ønsker deg en fin helg.

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig energikick du bjuder på!! Hoppas vädret blir bättre, så du kan vara ute som du vill. Du visar så vackra bilder, gillar den med stolen och pärlhyacinterna.
    Vilken tur att det gick bra för dig och att du mår bättre nu, ta det lugnt och vila mycket. Sköt om dig.
    Stor kram Maria

    SvaraRadera
  10. STOR KRAM till min bästa lillasyster!

    /Evelyn

    SvaraRadera
  11. Oj, skönt att det gick bra och att ni fick ett bra bemötande :-) Passa på att vila och njuta av allt det vackra (det mesta andra går faktiskt att skjuta upp, trots allt!)

    Ha det gott!
    Annika

    SvaraRadera
  12. Fina bilder som vanligt.
    Ha en jätte bra vecka.
    Kram Björklyan

    SvaraRadera
  13. I dag har vi sett solen i Skåne! Härligt! Hoppas att resten av maj går i solens tecken! Och att du också får lite sol!/Lila-Christina

    SvaraRadera
  14. Hoppas lite varmare väder kommer snart och hoppas du mår lite bättre nu. Ha det gott!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa