söndag 2 oktober 2011

En härlig dag för kransbindning !


I går var det ett fantastiskt väder och jag hade besök av min vän floristen ..... naturligtvis upprepade vi vår härliga dag från i fjol och tog en kransbindardag i trädgården !

Vi dukade upp hela planteringsbordet framför växthuset med kransmaterial .... olika sorters rönnbär, paradisäpplen, torkade solhattshuvuden, nypon, berberisbär, eklöv, mossiga pinnar och allt möjligt som skulle kunna komma till användning.


Redan klockan 10.00 for vi till en närbelägen skog som har jättefin mossa och plockade vårt växtmaterial. Vi brukar vara noga med att bara ta lite mossa på varje ställe så det inte blir ett för stort ingrepp på skogen. Det är snyggt i kransen och blir mer liv om man använder sig av olika sorters mossa.

När vi dukat upp bordet var det bara att sätta igång att börja skapa !


Alla kransar blir olika  ... beroende på hur man väljer att uttrycka sin krans ! Här håller floristen i en krans som hon valde att täcka helt med ett stycke mossa i hjärtform och sedan dekorera sparsamt med snören, blåbärsris och lite pärlrönnbär.



Här har vi lite andra varianter ...



Den gröna växthusdörren har fått en krans med tät mossa varvat med ulleternell, nypon, lite rönnbär, berberisbär och solhattar.



Vi hade en helt fantastisk dag med strålande sol .... att stå och pyssla med kransar i växthusmiljö med vatten som porlar från fontänen gör att man blir så avslappnad och mår så bra !

Att hålla på och skapa något med händerna är som en meditation samtidigt som man är här och nu ! Sååå roligt att ha sällskap i trädgården och ha någon att pyssla tillsammans med !


Vi åt naturligtvis både lunch och fika i växthuset .... Karintorptomater blandade med buffelmozzarella toppad med god olivolja och flingsalt till varma gratinerade trattkantarellmackor och sallad stod på menyn den här dagen ......... och på eftermiddagen dök en vän upp med hemlagad äppelpaj och vaniljsås ! Ibland är det gudagott att leva ! Vi lapade i oss som mjölkstinna kattmadamer !

Dagen avslutades med en konsert med Thomas di Leva ... jag tror jag blev kär ... han var så himla BRA och rolig och dagen kunde inte fått ett bättre slut ... vilken feel-good-dag ! För mig var det första gången jag var på en Thomas di Levakonsert ... den kommer garanterat att följas av fler ... rekommenderas varmt om man vill fylla på må-bra-kontot!

Hoppas du också haft en påfyllande härlig, solig helg !
Kram/Isa

12 kommentarer:

  1. Det er nogle smukke, smukke kranse I fik lavet, og I var heldige med vejret. Her hos os, lidt syd for København, har det været gråvejr hele dagen.

    SvaraRadera
  2. Himmel vilka fina kransar. Och vilken underbar dag du har haft, sån tur med vädret ni hade.
    Di leva har jag aldrig vart på men kan tänka mig att det var bra, gillade verkligen honom i tv programet när de sjöng andra artisters låtar, kommer inte ihåg vad programmet hette ;).
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  3. Fina kransar. Låter som om ni har haft en finfin dag!

    Ha det gott!
    Anna

    SvaraRadera
  4. Vilken dag du berättar om, den låter hur bra som helst! Kransarna är jättefina, kan säga att det kliar verkligen i mina fingrar efter att få göra en egen krans. Kul men sällskap i skapandet också, då man kan bolla idéer.
    Collage bilderna är så fina.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Låter verkligen som en toppendag! :) Och vilka vackra kransar ni har fått till. :) Men mest imponerad blev jag ändå av din finfina mosskudde! Jättefin!
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Oj en sån dag! Tänk så energipåfylld du måste känna dig nu...härligt!

    Vackra, vackra kransar ni gjorde. Själv tycker jag också mycket om att jobba med "levande" material. Som du skriver är det verkligen en avkopplande och livgivande syssla som man måste unna sig in emellan.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig dag. Och vilka ljuvliga kransar. Kul att umgås och skapa något tillsammans.

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  8. Åhh..nu måste kontot av energi svämma över, vilken fantastisk dag du har haft och vilka fantastiska kransar ni har skapat,jag är mållös.
    Kransen på växthusdörren är så underbar!
    Jag har varit i skogen och plockat svamp idag och då tog jag med en kasse med mossa hem, nu fick jag sådan inspiration av kransarna som ni har skapat så jag har lust att göra något till min lusthusdörr.
    Önskar dig en fin måndag!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  9. Ja vilka underbara kransar....super!
    Vi har med haft jättefina dagar....skönt.

    Ha en bra måndag
    Kram Malin

    SvaraRadera
  10. Ja vilken dag!
    Ett underbart väder, en härlig miljö och med det porlande vattnet i bakgrunden kan man inte bli annat än i "bara-vara-njuta" stadiet.
    Lunch i växthuset....mmmm....bara så gott!
    Mossa å pinnar å.....
    Bara en sååå himla skön dag!!!

    Stor kram från mig!

    SvaraRadera
  11. Lekre kranser og deilig pusseldag i veksthuset...en veldig god følelse og energi gir slike skaperdager...:)
    Lekkert:))

    SvaraRadera
  12. Oj, vad mycket snyggt! Den på dörren är så otroligt fin. Verkligen!!
    Hälsningar
    Kristina

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa