söndag 20 februari 2011

Kaloribomb för huden med Lisens Örtspa !


Det är inte ofta jag är med på bild  ... men ibland kan det ju vara kul att få ett ansikte på människan bakom bloggen även om det är en mask emellan ! Bilder tagna i vårt badrum med golvkakel på väggarna i naturfärger.
För att få lite extra energi den här tiden ... är det jättehärligt att lägga en ansiktsmask eller kanske en ansikts-smask som Lisen föredrar att kalla den här smaskiga kaloribomben för huden !

Man blir faktiskt lycklig bara av att röra ihop den, för den doftar ljuvligt av kakao och honung och påminner om den där röran man gjorde som barn, när man rörde ihop kakao, socker och lite mjölk innan man hade i varm mjölk för att få varm choklad på morgonen !

Havregrynen skrubbar rent och avokado och honung mjukar upp huden.

Ansikts-smask

3 msk havregryn
1 dl kakao
½ dl honung
½ avokado
4 msk vispad grädde
1 rågad msk kesella

Mixa havregrynen. Blanda sedan alla ingredienser till en slät smet. Provsmaka gärna. Den är rysligt god ! Applicera på ren hud och låt verka 15-20 minuter, Skölj av och njut av lena kinder.

Jag som numer är mjölkallergiker hade ingen grädde eller kesella hemma utan tog havregrädde istället (ovispad). Det gick också bra ! Det blir en rejäl sats som håller i kylskåp en vecka.


Receptet kommer från Lisens Örtspa. En underbar bok som jag önskat mig i flera år och fick som julklapp i julas. Den är SÅÅÅ inspirerande och till våren skall jag plocka maskrosblommor och björklöv för att ha i badet som löser upp spänningar och är bra för torr och känslig hud.

Så här skriver Lisen : "Det är en njutning att plocka örterna och genast ta vara på dem i en härlig rosa rosenskrubb, en knallgul ringblomshonung eller en klorofyllgrön persiljeansiktsmask". Visst låter det helt ljuvligt !!

Boken är fullproppad på recept för alla årstiderna och förslag på växter och örter som man kan plocka i naturen för att skapa sig ett alldeles eget örtspa !

Snart är det bokrea ... har du tur kanske du hittar den där !

Lisen Sundgren är örtterapeut och klassisk homeopat, verksam på Rosendals trädgård där hon bl. a. håller örtvandringar och håller kurser. Hon har även hållit kurser på Zetas trädgård, på trädgårdsskolan DaCapo i Mariestad och på Wij Trädgårdar i Ockelbo.

8 kommentarer:

  1. Bästa julklappen du fick! Bara att ha i en kvist rosmarin i fotbadet gör mig lycklig...Jag fick en hemmagjord handsalva en gång med ringblomma, honung och bivax och bättre salva till husmors- och trädgårdshänder har jag aldrig haft!

    Lycka till med dina dekokter, infusioner och andra "häxbrygder" ;-)

    Kramar Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Hihi.. lät ju nästan som om det var en efterrätt du hade vispat ihop.. ;)
    Min favoritkräm just nu är en med olivolja och pinje. Doftar så gott att man nästan vill äta den med.. hmm.. undrar om jag inte är lite hungrig med alla matfantasier jag har.. ;)
    Stort grattis till dig också ! Du har en underbar blogg och hade du inte fått awarden från Anna hade du fått den från mig.. ;)
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Ha ha vad kul!Örtsmask :-)Roligt oxå att se en bild av dig även om jag tycker du ser lite lätt kletig ut ;-)Vilken jättefin tvålkopp!Den gillar jag!
    Kram från mig!

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att se dig i örtsmask ! Tack för receptet , det lånar jag !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  5. Men så härligt den masken skall jag ta och prova redan i kväll, tack snälla.
    Vilken fin bok och så kul när man kan fixa och dona själv.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  6. Underbart att se dig! Kanske ett bra sätt att undvika att äta godis, man kan sitta och känna lukten...

    SvaraRadera
  7. Åh, tack för ett helt ljuvligt boktips! Den boken vill jag verkligen gärna också ha!!
    Kram!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa