lördag 21 augusti 2010

Höstfägring i perennalandet !


Nu blommar "Arabian Night" (tror jag den heter) för fullt i perennalandet! Man får gå dagliga rundor och klippa bort överblommat !

I det här tropiska regnandet blir dom fula och överblommande väldigt fort. Innan dess är de dock jättevackra och ger ett djup i rabatten ! Och gifter sig underbart med de vita liljorna som doftar ljuvligt i regnet !


Ulleternellen fick glädjefnatt när den fick ingå i flyttlasset från landet runt huset förra våren och är nu minst dubbel så stor. Får nog gräva upp och dela den till våren !

Solhattarna frösår sig gärna och jag har flyttat och flyttat dom från gamla landet där det hela tiden kommer nya och dom är nu ännu fler än innan flytten började på något konstigt sätt !


Humlen blir aldrig så där vällande, men ger igengäld massor med vackra "humlekottar" istället ! Snyggt i höstkransarna !


Sköldpaddsörten är nog sist ut att blomma i mitt land och har frikostigt och villigt brett ut sig efter flytten förra våren! Matchar sin granne Rosenskäran väldigt bra !


Karen Blixen rosorna är en sval skönhet som blommar om och är en jättefavorit ! Lyser upp landet så här års !

Kanske inte riktigt lika mycket som det felstavade namnet jag skrev i en fotobok förra våren: Karen Blixten rosorna !

5 kommentarer:

  1. Helt underbart fint du har det i din trägård.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  2. Vad fint allt blommar hos dig.... Helt underbara färger....

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  3. Det ser helt fantastiskt ut i dina rabatter!!! Allra helst den första bilden med mättad vinröd färg!
    Hos mig ser perennrabatten mest skräpig ut i år, jag har haft så många aklejor som spridit sig och jag har inte haft hjärta att ta bort dem för jag är så nyfiken på alla nya korsningar som uppstår! Men nu i höst får det bli en ordentlig genomgrävning av rabatten och en stor rundflyttning för att få lite ordning igen!
    Ha en skön söndag önskar Växthusmadam

    SvaraRadera
  4. Vilken vacker trädgård du har !! Wow

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa